Svealånet

Det svenske konsernet Svea Ekonomi ble startet opp i 1981. Til å begynne med drev de med inkassosaker for andre selskaper. Derfra og til det Svea vi ser i dag har mye skjedd gjennom at de har kjøpt opp andre selskaper. Samtidig har de vært bevisst på å være lydhøre overfor kunder og hva som skjer i markedet. Nå finner man Svea i hele Norden og enkelte steder i Europa. Konsernet jobber kontinuerlig med å være i forkant av teknologisk utvikling innenfor bransjen. Til tross for at selskapet nå er blitt stort, og tilbyr alt fra forbrukslån til bedriftsløsninger, er den personlige kontakten med kunden den viktigste.

Lånets betingelser

Forbrukslån fra Svea Finans får fra kr 1 000 og opp til kr 400 000. Dette er et usikret lån som passer både når du trenger en liten sum og til større prosjekter. Svea spør ikke hva du skal bruke pengene til. Den nominelle renten begynner på 9,90%. I tillegg kommer etableringsgebyr og termingebyr. I den effektive renten er disse gebyrene inkludert. Renteeksemplet til Svea viser en årlig effektiv gjennomsnittsrente på 19,87% (kr 65 000 o/5 år). Når du mottar et lånetilbud fra Svea kan din rente være lavere eller høyere. Det er mulig å søke sammen med noen om Svealånet, en medlåner. Da vil begge stå ansvarlig for lånet og nedbetalingen. Ofte blir renten lavere for lån med medlåner.

Beregning av renten på Svealånet

Til tross for renteeksempler beregnes altså rentene individuelt på Sveas forbrukslån. Når du har sendt inn søknaden foretar banken en kredittsjekk på deg. Denne sjekken ser blant annet på de økonomiske opplysningene du har oppgitt, samt om der er noe du ikke har oppgitt. Resultatet av sjekken er et tall, den såkalte kredittscoren. Kommer du ut med et godt tall kan du få tilbud om bankens laveste rentetilbud. Vær oppmerksom på at har du mye gjeld (smålån og kredittkortgjeld) vil det gi en negativ innvirkning på kredittsjekken. Derfor kan det være smart å kvitte seg med gammel gjeld før man søker.

Refinansiering av annen gjeld

Forbrukslån kan også brukes til å refinansiere gammel gjeld. Det kan være for eksempel gamle smålån eller kredittkortgjeld. For de fleste lønner det seg å samle smågjeld hos en lånetilbyder, spesielt om den gamle gjelden er kostbar. Samtidig er det enklere å forholde seg til en bank enn til flere. Vilkårene for lån til refinansiering er samme som et ordinært lån. Svea ønsker en oversikt over den gjelden du skal refinansiere og hjelper deg med videre behandling av dette. Trenger du mer penger enn den gjelden du skal refinansiere er det mulig å søke om det også.

Vilkår for å få innvilget Svealånet

Siden dette er et usikret lån trenger du ikke stille pant for lånesummen. Svea har derimot noen andre betingelser for at du skal få lån. Du må være mellom 20 og 60 år, samt ha vært norsk statsborger i minimum 3 år. Inntekten din må være på kr 230 000 pr år, eller mer. Søker du med en medlåner kreves det at medlåner har en årsinntekt fra kr 90 000 og oppover. Har du betalingsanmerkninger vil du få avslag på lånesøknaden.

Pengene raskt på kontoen

Når du har sendt en søknad til Svea Finans vil du få svaret samme dag. Svaret kommer i en mail eller som SMS, hvor det er lagt ved en link til Svea. Tilbudet er uforpliktende inntil du signerer låneavtalen. Så snart Svea har mottatt den signerte låneavtalen settes pengene inn på kontoen din. Vær oppmerksom på at for at det skal kunne gå raskt kreves det bruk av Bank ID til elektronisk signering av søknad og lånesøknaden.